Web Analytics

Handleiding: Hoe monteer je een doorstroombegrenzer in een douchekop?

Een doorstroombegrenzer in een douchekop kan helpen om water te besparen en de waterdruk te reguleren. Het is een handige toevoeging aan je douchekop en kan makkelijk zelf worden gemonteerd. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit hoe je een doorstroominperker kunt monteren in een douchekop.

Benodigdheden

  • Een doucheslang met afneembare kop
  • Een doorstroombegrenzer
  • Doek

Stap 1: Verwijder de douchekop

Pak de doorstroomverminder en ga in de douche ruimte. Voordat je de doorstroombegrenzer kunt monteren, moet je de douchekop verwijderen. Draai de douchekop tegen de klok in los met je handen. Verwijder de zwarte rubber.

 

 

Stap 2: Monteer de doorstroombegrenzer

Neem de doorstroombegrenzer en zet deze in de koppelstuk, zonder de zwarte rubber. Schroef deze stevig aan de douchekop. Zorg ervoor dat de doorstroombegrenzer goed is vastgedraaid, maar let op dat je niet te strak aandraait om beschadiging te voorkomen.

 

 

Stap 3: Test de douchekop

Na het bevestigen van de douchekop aan de doucheslang is het belangrijk om deze eerst te testen. Draai de kraan open, controleer of de kraan naar behoren werkt en douchekop niet lekt. De waterstraal kan minder lijken.

U kunt nu lekker douchen, maar niet te lang natuurlijk 😉 

Tips 

  • Zorg ervoor dat je de juiste afmeting kiest voor jouw douchekop. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, dus let goed op de afmeting. Deze doorstroombegrenzer op de afbeeldingen past op vrijwel iedere kraan.
  • Controleer regelmatig of de doorstroombegrenzer nog goed functioneert. Als deze versleten is, moet je deze vervangen.

Met deze handleiding kun je nu gemakkelijk een doorstroombegrenzer monteren in een douchekop. Het is een eenvoudige klus die je zelf kunt doen en waarmee je water en energie kunt besparen. 

Volg de stappen zorgvuldig en geniet tijdens het douchen!

 

Wist u dat!

  • Waterbespaarder een Nederlandse uitvinding is.
  • Als heel Nederland dit zou gebruiken we jaarlijks het Sneekermeer én de Biesbosch aan water besparen.
  • Er wereldwijd al meer dan 2,6 miljoen waterbespaarders in gebruik zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *